Leuk feitje:

De kenmerkende blauwe methamfetamine die in de show wordt geproduceerd, is in werkelijkheid blauw gekleurd rock candy. Tijdens de opnames gebruikten de acteurs en de crew het als een soort snoepje op de set!

Breaking Bad

Director: Vince Gilligan
Imdb:   9.5

Breaking Bad is een intrigerende Amerikaanse televisieserie die het verhaal vertelt van Walter White, een scheikundeleraar uit New Mexico die bij een onverwachte diagnose van terminale longkanker zijn leven een drastische wending ziet nemen. Gedreven door de behoefte om financiële zekerheid voor zijn gezin te garanderen na zijn dood, stapt Walter de duistere wereld van drugsproductie en -handel in. Hij gebruikt zijn scheikundige expertise om hoogwaardige methamfetamine te produceren en vindt in voormalig student en kleine drugsdealer Jesse Pinkman een onwaarschijnlijke zakenpartner.

Terwijl Walter dieper in deze gevaarlijke onderwereld duikt, verandert hij van een timide, moreel gedreven man in een gevreesde speler in de drugshandel. De serie is een aangrijpende exploratie van identiteit, moraliteit en de verwoestende effecten van macht en ambitie, gepresenteerd door middel van sterke personages en plotwendingen die de kijkers continu op het puntje van hun stoel houden.

  • 2008
  • 5 seizoenen
  • Crime

Cast:

Bryan Cranston – Walter White, Aaron Paul – Jesse Pinkman, Anna Gunn – Skyler White, Dean Norris – Hank Schrader, Betsy Brandt – Marie Schrader, RJ Mitte – Walter White Jr., Bob Odenkirk – Saul Goodman, Giancarlo Esposito – Gus Fring, Jonathan Banks – Mike Ehrmantraut, Laura Fraser – Lydia Rodarte-Quayle

Official trailer:

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Starring:

Omhoog