Leuk feitje:

De iconische Iron Throne die we in de serie zien, is eigenlijk veel kleiner dan hoe George R. R. Martin hem voorstelde. In zijn boeken wordt de Iron Throne beschreven als een gigantische, torenhoge constructie van gesmolten zwaarden die zo hoog is dat een koning de trap op moet klimmen om erop te zitten. De troon in de serie, hoewel nog steeds indrukwekkend, is aanzienlijk kleiner en praktischer voor filmproductie.

Game of Thrones

Director: David Benioff, D.B. Weiss.
Imdb:   9.2

“Game of Thrones” is een episch middeleeuws fantasiedrama, gebaseerd op de “A Song of Ice and Fire”-romanreeks van George R. R. Martin. De serie draait om verschillende koninklijke families die strijden om de controle over de Zeven Koninkrijken van Westeros, terwijl ze ook te maken krijgen met opkomende bedreigingen vanuit het ijzige Noorden. Met een complex web van allianties, verraad en politieke intriges, worden de personages voortdurend uitgedaagd en getest. Tegelijkertijd is er een grote dreiging van mythische wezens, de White Walkers, die een winter van ongekende kou en vernietiging beloven. De serie staat bekend om zijn onvoorspelbare plotwendingen, gedenkwaardige personages en adembenemende productiewaarden.

  • 2011
  • 8 seizoenen
  • Fantasy

Cast:

Emilia Clarke – Daenerys Targaryen, Kit Harington – Jon Snow, Peter Dinklage – Tyrion Lannister, Lena Headey – Cersei Lannister, Nikolaj Coster-Waldau – Jaime Lannister, Sophie Turner – Sansa Stark, Maisie Williams – Arya Stark, Sean Bean – Ned Stark, Charles Dance – Tywin Lannister, Aidan Gillen – Petyr ‘Littlefinger’ Baelish, Alfie Allen – Theon Greyjoy, Isaac Hempstead Wright – Bran Stark, Gwendoline Christie – Brienne of Tarth, Rory McCann – Sandor ‘The Hound’ Clegane, Conleth Hill – Varys.

Official trailer:

Starring:

Omhoog