Leuk feitje:

Hoewel de hoofdpersoon, Beth Harmon, fictief is, hebben de schaakpartijen in “The Queen’s Gambit” hun wortels in de realiteit. Alle schaakspellen die in de serie worden gespeeld, zijn zorgvuldig uitgedacht en gebaseerd op echte grootmeesterpartijen om authenticiteit te garanderen.

The Queen’s gambit

Director: Scott Frank, Allan Scott
Imdb:   8.6

“The Queen’s Gambit” is een Amerikaanse dramaserie gebaseerd op de gelijknamige roman van Walter Tevis. Het volgt het leven van Beth Harmon, een jong weesmeisje dat een verbazingwekkend talent voor schaken ontdekt. Terwijl ze zich omhoog werkt in de wereld van competitief schaken, worstelt ze met emotionele problemen en verslaving. De serie, gesitueerd tijdens de Koude Oorlog, geeft een intiem en ontroerend portret van een jonge vrouw die vecht voor haar plek in een door mannen gedomineerde wereld.

  • 2020
  • 1 seizoen
  • Drama

Cast:

Anya Taylor-Joy (Beth Harmon), Bill Camp (Mr. Shaibel), Marielle Heller (Alma Wheatley), Thomas Brodie-Sangster (Benny Watts), Moses Ingram (Jolene), Harry Melling (Harry Beltik), Jacob Fortune-Lloyd (Townes), Marcin Dorociński (Vasily Borgov).

Official trailer:

Starring:

Omhoog